Ballarina i coreògrafa professional. Docent de dansa clàssica, contemporània, dansa moderna i jazz. Especialista en treballs de consciència corporal.
Compartir la dansa és la seva passió i per això ha fet de l’ensenyament la seva vida.


Formada a l’Institut del Teatre de Barcelona, al Theaterschool Dansafdeling for New Dance Development d’Amsterdam, al Group Internacional des 8 a Perpignan, a l’escola Lynn Simonson de Nova York, i a l’escola de Martha Graham a Nova York.

Fundadora del Centre d’Arts Escèniques de Jaén i de la companyia Volans Danza 2006.

Creadora de “Pentimento” coreografia seleccionada pel Certamen coreogràfic Andalús , Sevilla 2002,
“RC SELAH” coreografia seleccionada per la Mostra de dansa de Adalucía (MUDA), Málaga 2006, “Puro enlace” Festival
SISMOGRAF Olot 2010.

Encarregada de la direcció de projectes escènics i d’integració social, “ESPECTACLE SENSE NOM” 2015 I “HOMO” 2017, P9 2020 projectes de dansa inclusiva seleccionats en la IV Jornada de mediació Artística (la dansa com a eina d’intervenció social) CONCA (Barcelona) 2017.

Més de 35 anys d’experiència en l’ensenyament l’han portat a comprendre que tots podem dansar, ballar i descobrir el millor de nosaltres mateixos a través d’aquesta disciplina, la dansa.

P9 - Dansa inclusiva

Projecte d’arts escèniques d’inclusió social

Aquest projecte apunta cap a la implementació de la dansa com a mitjà per proporcionar a les persones en situació de pluridiscapacitat i discapacitat intel·lectual la possibilitat de comunicar-se, superant les barreres que han estat imposades pels prejudicis socials i que impedeixen de certa manera, una veritable transmissió personal. Estudi, relació, experimentació i finalment composició de dansa entre persones amb diversitat funcional i discapacitat psíquica, conjuntament amb  persones que no pateixen cap discapacitat.

 

“P9”  sinopsi

P9 podria ser el Planeta Nou. Un nou planeta de contrastos, de diferència i de diàleg. Un planeta on la comunicació dels seus habitants es realitza a través de la dansa. Se’ns presenta, doncs, aquest planeta nou, on hi habiten els freds i els calents, que inicialment semblaria que són dos grans blocs d’habitants contraposats i, en realitat, tots ells són molt diferents, siguin freds o siguin calents: hi ha alts, baixos, prims, infants, joves, amb cadira de rodes, bípedes, saltimbanquis, tranquils... El ritme dels freds és constant i precís. De vegades els freds intenten ser un de sol. Qui són aquests vermells que es mouen diferent? Qui son aquests blaus que es mouen diferent? Aquests vermells que ens miren amb ulls sincers? Els calents són únics i imprescindibles, els seus cossos semblen dèbils i busquen acostar-se als forts. En realitat és una atracció mútua, que ens marca la diferència inicial pel vestuari vermell i blau, però que en realitat, un cop habitem aquest planeta, ja no sabem qui són els freds i els calents, qui és el dèbil i qui és el fort; només veiem que la seva interacció suma. Tots acaben sent un, però cadascun d’ells és únic: descobreixen el seu moviment propi, la seva expressió i, a través d’aquesta, es relacionen amb els altres. Cadascú té la seva bellesa.

 

 

COREOGRAFIA I DIRECCIÓ: EVA DURBAN

IMATGE: TITO REY

Amb el suport de l’Ajuntament d’Olot i l’escola Joan XXIII.

Eva Durban

Ballarina i coreògrafa professional. Docent de dansa clàssica, contemporània, dansa moderna i jazz. Especialista en treballs de consciència corporal.
Compartir la dansa és la seva passió i per això ha fet de l’ensenyament la seva vida.

Vols saber-ne més?

L'Escola

CorArt neix per acompanyar-te a fer el teu propi camí amb la dansa i el cos. Volem transmetre la dansa a través de diferents disciplines, tècniques corporals i llenguatges de moviment. Incloem perspectives biomecàniques, artístiques, expressives i interpretatives amb fins professionals i/o de divertiment, i d’autoconeixement.
Coneix els nostres cursos

La Companyia

Creem propostes per als alumnes que destaquen per la seva motivació per la dansa i l’escena, per l’ afany d'aprendre i per la il•lusió que desprenen.
Cada repte coreogràfic amaga tot un procés de creixement personal, individual i del grup. És un espai de reconeixement i autoconeixement on tots hi tenim lloc.
 
Descobreix els espectacles

Els cursos

El blog de l'Escola

CORART
Escola de dansa

C/Pou del Glaç 6, Local 6B
T.616 72 46 84
17800 Olot
info@dansacontemporania.cat
Avís legalPolítica de cookies
CORART - Tots els drets reservats
Web desenvolupada per
facebookinstagram